• 0

                  George Carlin On Location -USC


"  Είμαστε περήφανοι πού σας παρουσιάζουμε αυτόν τον πολύ σημαντικό καλλιτέχνη, αλλά σεβόμαστε την απόφαση σάς να μην παρακολουθήσετε το πρόγραμμα γιατί περιέχει γλώσσα του δρόμου που σπάνια παρουσιάζεται στην τηλεόραση "

Με αυτήν την εισαγωγή,στο μακρινό 1977, ξεκίνησε το πρώτο ολοκληρωμένο τηλεοπτικό σπέσιαλ που παρουσίασε ο Carlin στο τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής.  
Σε μία πολύ διαφορετική κοινωνία από ότι η σημερινή, αλλα υποκριτική όσο και η σημερινή, η είδηση ο τι ο Carlin θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του έπεφερε μία  δικαστική διαμάχη με το αντίστοιχο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το F.C.C( Federal Communication Commission), γιατί όλοι φοβήθηκαν ότι θα χρησιμοποιούσε "κακές " λέξεις, όπως συνήθιζε από τότε. 
Εντέλει  κέρδισε το δικαίωμα τής ελευθερίας του λόγου  και ήταν έτοιμος για την παράσταση. 
 Παρόλα αυτά ο Carlin δεν φάνηκε να πτοείται από όλο αυτό και σε αυτό το σπέσιαλ προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό που φοβόντουσαν. Μετά από ένα σχετικά "κρύο" πρώτο 40λεπτο όπου προσπαθεί να είναι κόσμιος και ασχολείται με διάφορα χαρούμενα θεματακια όπως την μονοπολη,τα σούπερ μάρκετ, τις διαφορές σκύλων και γάτων, στα οποία είναι αστείος Παρόλα αυτά, περνάει σιγά σιγά σε θέματα πιο αγαπημένα του, όπως την κακοποίηση της γλώσσας από τις αεροπορικές και διαφημιστικές και την τηλεόραση,  ορισμένα οξύμωρα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή γλώσσα και την υποκρισία γύρω από κάποιες συγκεκριμένες λέξεις πού ενώ δεν είναι υβριστικές το βρώμικο μυαλό μας τις έχει κάνει και ενώ επιτρέπεται να τις υπονοήσουμε δεν μπορούμε να τις πούμε καθεαυτες, και, τέλος, φέρνει μπροστά στο κοινό μία λίστα με τις εφτά τελείως απαγορευμένες κακές λέξεις. Σκατά, κάτουρο, γαμήσι, κουράδα, κλανιά, μουνι και ψωλοαρπαχτρα. Αυτός όμως όχι μόνο τις λέει μπροστά σε ζωντανό κοινό αλλά τις αναλύει κιόλας. 
 Όλη η παράσταση έχει πολύ ενδιαφέρον, όχι τόσο επειδή θα σε κάνει να ξεκαρδιστεις,που δεν το κάνει, αλλά επειδή βλέπεις έναν Carlin πολύ διαφορετικό από αυτόν των τελευταίων χρόνων και μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους κωμικους όλων των εποχών. 




-(1977) George.Carlin - On Location_ George Carlin at USC(Greek subs) from grcomedy on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου